top of page

La temporada d’estiu generarà més d’1,1 milions de llocs de treball a España


[endif]--Segons un informe realitzat per la companyia de recursos humans Adecco, hi haurà una millora del 10% respecte l’any 2015 en els llocs de treball des del juny fins al setembre. Els llocs més sol·licitats seran treballs relacionats amb l’hostaleria com cambrers, cuiners o animadors, i també professions com la de socorristes o l’atenció al client.

El socorristes estan molt sol·licitats | Foto: Ivan Puyuelo

En total, el conjunt dels sectors es distribuirà poc equitativament aquests contractes, ja que el 55% d’aquests aniran a parar al sector serveis, un 30% a la indústria, un 14% a l’agricultura i un 1% a la construcció.


Adecco també ha establert un perfil comú entre els que obtindran aquests llocs de treball. Veiem cada cop més com els empleats d’aquests treballs d’estiu ja no són solament joves estudiants que busquen treballar durant aquests mesos per guanyar diners, sinó que des de fa uns anys s’han afegit els perfils d’entre 30 i 50 anys aturats de llarga duració que busquen afegir currículum i ingressar diners durant els mesos de més oferta de treball.


Aquest augment és degut en gran mesura per l’auge de la confiança de les empreses en la recuperació econòmica, fet que fa que es vegin més disposats a contractar gent per omplir vacants per vacances o incorporar gent nova a les empreses. Tot i així, el domini d’idiomes és un tret gairebé indispensable per tots aquells que pretenguin obtenir un lloc de treball durant aquestes èpoques.


L’anglès és l’idioma més sol·licitat i comú, tot i que a l’actualitat han començat a guanyar pes idiomes com el rus, el francès, i l’alemany, fet que augmenta la competència entre els que desitgen aquests llocs de treball.


Comunitats amb més contractes


Segons Adecco, l’onada més forta de contractes la trobarem a les comunitats de Madrid, Barcelona i Murcia, ja que entre les tres acumularan el 46,1% de tots els contractes laborals que es facin pels períodes entre el juny i el setembre.


En contrapartida, les comunitats autònomes amb menys contractes laborals d’aquest tipus seran les Balears, Extremadura i La Rioja, que efectuaran gairebé 30.000 contractes entre les tres de manera aproximada. ![endif]--

Entrades destacades
Entrades recents
Pàgines d'interès
Arxiu
Buscar per tags
No hay tags aún.
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page