top of page

L'atur baixa a l'abril i s'aproxima als quatre milions


Foto: Cadenaser.com


Abril ha finalitzat amb la creació d'ocupació. El mercat laboral ha sofert moviments aquest darrer mes que han resultat ser positius, segons ha fet públic el Ministeri d'Ocupació. L'atur registrat ha caigut en 83.599 persones i es situa ara amb 4.011.171 persones, la xifra més baixa des d'agost de 2010. A més, les dades representen una mitjana de 158.038 cotitzants més a la Seguretat Social, arribant a la xifra dels 17.463.836 afiliats. Aquests nombres són un 2.68% més que en un any.


Les xifres demostren que l'atur i l'ocupació estan canviant el panorama del mercat laboral espanyol, que continua amb la seva lenta però contínua recuperació. Malgrat aquest positivisme, però, el ritme de creixement s'ha afluixat. Només cal comprovar les xifres de la Seguretat Social. Els nombres que va mantenir el 2015 s'han afluixat; de fet, ja al març l'increment de l'afiliació en aquest darrer any havia disminuit el 3%.


Pel que fa a la creació d'ocupació, l'augment en abril va ser pràcticament generalitzat. Ha destacat especialment el sector de l'hosteleria. Només aquesta branca del sector serveis va crèixer 58.192 cotitzants nous. A aquest s'hi sumen activitats administratives i agràries en un tercer lloc. Però, dels contractes realitzats, només el 9.5% eren indefinits, una xifra que dista molt de assimilar-se a la recuperació que el Govern del Partit Popular exclama i que s'aproxima més al discurs de sindicats, tal i com es va poder veure durant l'1 de maig. De fet, les contractacions temporals han estat un cop més les protagonistes d'aquesta disminució de l'atur. Del total de contractes registrats (1.541.729), gairebé el 90.5% van ser temporals, és a dir, 1.395.833.


Per comunitats, l'atur va disminuir en totes les comunitats autònomes amb Andalusia en primer terme (-15.522 persones aturades). Catalunya en segon lloc, amb 13.868 aturats menys i Castella La Manxa que se situa en tercer lloc, amb 10.705 persones que han trobat feina.


Des del Ministeri d'Ocupació es va destacar que la xifra de contractes fices en abril suposa un augment del 18.17% en relació amb el mateix període del 2015.



Entrades destacades
Entrades recents
Pàgines d'interès
Arxiu
Buscar per tags
No hay tags aún.
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page