top of page

'Diguem prou', acte reivindicatiu del PIMEC


Josep Gonzàlez, president de PIMEC | Foto: Rankia


La Junta Directiva de la Patronal de les petites i mitjanes empreses a Catalunya (PIMEC) va convocar per al pròxim 19 de març un acte reivindicatiu amb l'objectiu de denunciar el mal tracte de les administracions vers les pimes i els autònoms. A finals del mes passat la patronal va convocar una reunió extraordinària per convocar, després d'una votació exitosa, l'acte que tindrà per nom Diguem prou.

Segons la nota de premsa de la patronal, el col·lectiu es queixa de diferents greuges com "augments en els costos de la Seguretat Social, polítiques erràtiques, augments del preu de l'energia, creixent pressió fiscal, falta de crèdit i elevat cost del qual es dóna, o contínues i reiterades inspeccions de tota mena o traves administratives".

En definitiva, el motiu principal de l'acte és per què, segons ells, l'incompliment de les promeses electorals dels polítics. Tal com manifesta la nota de premsa, la patronal lamenta que, tant el govern català com l'espanyol no han complert amb el que havien establert, "des de la baixada d'impostos i les cotitzacions socials que prometien alguns, fins al país "business friendly" (amic dels negocis) que oferien els altres". A més, PIMEC lamenta que els governants s’han mostrat més sensibles als grans lobbies i les elits que als interessos d’aquesta majoria silenciosa.

Amb l'acte previst per d'aquí a dues setmanes, les pimes i els autònoms esperen ser escoltats i veure canvis profunds davant la mala situació laboral per la qual estan passant, malgrat ser la major part del teixit productiu de l'estat espanyol.

El debat d'investidura dels últims dies està deixant diferents propostes sobre la taula, tal com vam escriure fa uns dies en aquesta notícia.

Segons dades de PIMEC, l’any en què va iniciar la crisi, les pimes generaven el 64% del valor afegit dels sectors de mercat. Avui dia, aquest paràmetre se situa lleugerament per sobre el 55%. Malgrat que el discurs polític i dels analistes coincideix en què les pimes i els autònoms seran el motor de la regeneració econòmica, la pèrdua de pes enfront de la gran empresa ja és força evident. En aquest sentit, la patronal assegura que la crisi ha acabat amb 65.000 pimes que donaven feina a 350.000 persones i amb 70.000 autònoms a Catalunya, i anima els empresaris a fer arribar les seves propostes per elaborar un manifest que es farà arribar als governs català i espanyol els pròxims dies en motiu de l'acte reivindicatiu.


Llegeix la nota de premsa. Font: PIMEC

Entrades destacades
Entrades recents
Pàgines d'interès
Arxiu
Buscar per tags
No hay tags aún.
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page